Τα πιο πολλά μέταλλα οξειδώνονται (μαυρίζουν) με τον χρόνο, αλλά στο apoplanity.com όλα τα μεταλλικά κοσμήματα γυαλίζονται με το ειδικό κερί “Renaissance Wax”, το προιόν αυτό έχει σχεδιαστεί από το βρετανικό μουσείο και ειδικούς στις συντηρήσεις έργων τέχνης για να αποτρέπει την οξείδωση των μετάλλων.

Για να χαιρόμαστε τα κοσμήματά μας και να εντυπωσιάζουμε πάντα όταν τα φοράμε, πρέπει να τα προσέχουμε και να τα φροντίζουμε.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές:

Βγάλε τα κοσμήματα σου όταν κάνεις εργασίες.

– Όταν κάνεις χειρονακτικές εργασίες, αφαίρεσε τα κοσμήματα σου για να αποφύγεις τη φυσική φθορά ή την έκθεση σε χημικά και σε καθαριστικά προιόντα.

Φόρεσε τα κοσμήματα σου αφού ολοκληρώσεις το μακιγιάζ.

– Τα καλλυντικά, η λακ, τα αρώματα και οι κρέμες σώματος μπορεί να περιέχουν χημικά, που μπορεί συχνά να βλάψουν τα κοσμήματα. Άρα με το να φοράς τα κοσμήματα σου αφού βάλεις αυτά τα προιόντα θα ελαχιστοποιήσεις την έκθεση των κοσμημάτων σου σε πιθανή ζημιά.

Μη φοράς τα κοσμήματα σου σε πισίνες και Spa.

– To νερό με χλώριο μπορεί να αντιδράσει με τα μέταλλα που βρίσκονται στα κοσμήματα και να προκαλέσει αλλαγές στο χρώμα ακόμη και στην δομή των μετάλλων.

Προστάτεψε τα κοσμήματα σου από την οξείδωση (μαύρισμα).

– Πολλές φορές τα κοσμήματα, όταν δεν φοριούνται για αρκετό καιρό, οξειδώνονται με αποτέλεσμα να μαυρίζουν. Για να διατηρήσεις την γυαλάδα των κοσμημάτων σου, αποθήκευσε τα μέσα σε πλαστικά σακουλάκια ή τοποθέτησε μέσα στη μπιζουτιέρια σου μια κιμωλία, η οποία τραβάει την υγρασία που προκαλεί την οξείδωση.

Χαλκός και ορείχαλκος.

Η φροντίδα του χαλκού και του ορείχαλκου είναι πολύ απλή. Αν και οξειδώνονται πιο γρήγορα από το ασήμι, μπορούν να εύκολα να επιστρέψουν στην αρχική τους λάμψη.

Οι μέθοδοι για τον καθαρισμό και το γυάλισμα του χαλκού και του ορείχαλκου είναι οι εξής:

Kαθαριστικά χαλκού και ορείχαλκου του εμπορίου, μπορείς να τα βρείς σε διάφορα καταστήματα. Ακόμη τα μέταλλα αυτά μπορούν να καθαριστούν με προιόντα που υπάρχουν μέσα σε κάθε σπίτι. Το οξύ της ντομάτας που περιέχει το κέτσαπ γυαλίζει τον χαλκό και τον ορείχαλκο πολύ καλά. Εφάρμοσε το με μια οδοντόβουρτσα ή ένα μαλακό πανί και μετά  ξέπλυνε πολύ καλά.

Άλλη μια σπιτική μέθοδος για τον καθαρισμό και το γυάλισμα του χαλκού και του ορείχαλκου είναι ο συνδυασμός νερού, χυμού λεμονιού και αλατιού. Σε ένα δοχείο βάλε νερό, στίψε λεμόνι, πρόσθεσε μια κουταλιά του γλυκού αλάτι και ανακάτεψε το μείγμα , βούτηξε το κόσμημα μεσα, άφησε το για λίγα λεπτά και μετά ξέπλυνε το καλά. Αν χρειαστεί επανέλαβε το βούτηγμα μέσα στο μείγμα.

Για να είσαστε απόλυτα σίγουροι τα κοσμήματα που αποστέλλονται από το Apoplanity.com, συνοδεύονται από ένα ειδικό σφουγγαρακι κατάλληλο για γυάλισμα μετάλλων για να επαναφέρεις μετά από καιρό εφόσον χρειαστεί το κόσμημα στην αρχική του λάμψη.

Έχετε άλλες απορίες;

Στο apoplanity.com θα χαρούμε να σας δώσουμε ακόμη περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τα υλικά που χρησιμοποιούμε στα κοσμήματά μας καθώς και για τις τεχνικές μας. Παρακαλούμε μη διστάσετε να υποβάλετε ερωτήσεις και απορίες μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή και τηλεφωνικά στο (+30) 26510 72480.